Jakie są główne czynniki kształtujące konkurencyjność gospodarek narodowych?
Żeby zrozumieć, czym jest wino, trzeba odróżnić skład jego detalów, kiedy jest gronem, sokiem z winogron a następnie winem. Sok z gron przed fermentacją składa się przede wszystkim z wody oraz cukrów, a też z kwasów i innych substancji chemicznych w mniejszej ilości, jakie są odpowiedzialne za kategoryczny skład wina. Fermentacja wyskokowa przekształca wielką część węglowodanów z soku z winogron w alkohol etylowy, ale zostawia inne interesujące związki, takie jak gliceryna. Niektóre z tych związków, jakie są aktualne w mniejszym stopniu, dają pewny zakres degustacji wina, tak jak oraz towarzystwo garbników, jakie odnajdują się w skórce winogron i wolno je uważać za oczywisty konserwant, który zezwala winom starzeć się znacznie więcej niż 5 lat, co potwierdza wina. Inne elementy dodaje się do grzech w sposób sztuczny oraz składają się na to, co nazywa się akcesoriami do wina. Dodatki te maja na celu stabilizować pewne związki (białka, kryształy winianu itd.), zmniejszyć pułap kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), specyfików przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).
1. Triki
2. Portfolio
3. Dowiedz się jak
4. Przeczytaj to
5. Odwiedź stronę